Grafológia - Márton Tünde grafológus és írásszakértő


„Ha egyszer meggyőződne a világ arról,

hogy a gyermek írása egy olyan »pszichoszkóp«,

amely a gyermeki lélek legtitkosabb mélységeit is olvashatóvá teszi,

akkor sietne minden hivatását komolyan vevő anya, nevelő, tanár

grafológussá válni.”


(Michon abbé)

Ásó - kapa - nagyharang PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Márton Tünde grafológus   
2010. augusztus 23. hétfő, 21:06

Gyermekkorunkban hányszor, de hányszor hallottuk a mesék végén"...hetedhét országra szóló lakodalmat csaptak, s boldogan éltek, míg meg nem haltak"

Felnőttként mindez már szentimentálisnak tűnik, amin csak mosolygunk. Nap, mint nap olvashatjuk a statisztikai adatokat a zátonyra futott, vállással végződött házasságokról.

Számos szakember foglalkozik az okok, problémák feltárásával, megismerésével. Véleményeikben vannak megegyező és eltérő elemek is. Abban azonban egyetértenek, hogy a társadalmi beilleszkedéshez, a harmonikus kapcsolatok kialakításához elengedhetetlen önmagunk megismerése.

A grafológia, az írás elemzése, azon lehetőségek egyike, hogy jobban megismerjük önmagunkat.

Párkapcsolati elemzéskor mindkét fél írásának vizsgálatára szükség van, hiszen személyiségük feltérképezése külön-külön történik. Így kerülhetnek felszínre az esetleges kritikus pontok, melyek a problémákat, esetleg a kapcsolat leépülését eredményezhetik. Ugyanakkor feltárásra kerülnek azok a jellemvonások is melyek a harmóniát erősítik és támogatják a kapcsolat gazdagodását.

Az elemzés végén a grafológus soha nem foglal állást egyetlen kapcsolatról sem, hiszen nem ez a feladata. De önmagunk ismerete, továbbá társunk iránt érzett szeretetünk lehetőséget ad arra, hogy partnerünkkel szemben megértőbbek, toleránsabbak, elfogadóbbak legyünk.

 

 
Grafológia - Márton Tünde grafológus és írásszakértő --- (c) Marton Tunde - minden jog fenntartva